neděle 13. listopadu 2016

Recenze Příšerka z kumbálu - Obert Skye

Příšerka z kumbálu

Dvanáctiletý Rob se navzdory snaze rodičů odmítá stát vášnivým čtenářem a knihy, které od nich dostane, pravidelně končí v kumbálu. Právě tam totiž Rob odklízí veškerý nepořádek. Když se ale jednoho dne z kumbálu vynoří vtipná malá postavička, která jako by vypadla z těch nenáviděných knih, začne Robův život nabírat nečekané obrátky. S Wonkensteinem ho čekají mnohem bláznivější dobrodružství, než by se na první pohled mohlo zdát. A kdo ví, třeba se nakonec přinutí i ke čtení.




Příběh o klučinovi, který má svůj kumbál, kde končí všechen nepořádek z pokojíčku. Mezi tím je i hromada knih, které dostává od své maminky. Jednou se stane ale podivná věc. Kumbál se nechce otevřít a když se nakonec otevře, vyskočí z něj podivná postavička. Připomíná trochu Willy Wonku a Frankensteina. A to se pak začnou dít věci.

Super kniha pro děti, která je veselá a plná hezkých obrázků podobných komiksu. Setkáváme se zde s Robem, jeho rodinou a kamarády z ulice. Hlavně ale z Wonkensteinem.
Kdo že je ten Wonkenstein? Malá příšerka, která se jednoho dne vynořila z jeho kumbálu. Rob se ho chtěl nejdříve zbavit. Nevěděl, co si počít s tou podivnou postavičkou, která hledala své místo v našem světě. Jenže kde vzít ty správné informace? 
Jak už jméno příšerky napovídá, jednalo se o napůl Willy Wonku z knihy Karlík a továrna na čokoládu a Frankensteinem. To Roba donutí si o nich něco přečíst. Jak jinak zjistit, proč tu příšerka je?



Já se bavila a bavil se i přítel, když mi sem tam koukal včera večer přes rameno při čtení. Věřím, že tento příběh si najde své příznivce mezi dětmi, které jinak o knihy moc nestojí. Je tam vtip a je tam kouzlo. Příběh, se kterým se dokáže každé dítko sžít. Přeci snad každý z nás měl v dětství svou malou příšerku, které se bál nebo mu dělala společnost, když se cítil sám. Která mu dodala sebevědomí, když byl před ním problém a na kterou se dalo všechno hodit, když se nedařilo.
A o tom všem ta kniha je. 



Za knihu velice děkuji Mobě, která mi ji poskytla na recenzi. Kniha se dá koupit zde Příšerka z kumbálu.

Žádné komentáře:

Okomentovat