pátek 24. března 2017

Sběratel ztracených věcí - Ruth Hogan

Sběratel ztracených věcí


Románová prvotina budící pozornost
po celé Evropě

Sběratel ztracených věcí je příběh o spisovateli na odpočinku Anthonym Peardewovi, jenž před čtyřiceti lety ztratil vzácný dárek, který mu na památku věnovala jeho snoubenka Therese. Tím, že upomínku ztratil, porušil jediný slib, který si na něm kdy vyžádala. Téhož dne pak Therese nečekaně zemřela. Anthony se snaží odčinit svou vinu tak, že zachraňuje věci, jež jiní lidé ztratili, a píše o nich příběhy. Teď, na sklonku života, se však bojí, že neudělal dost, a přenechá své asistentce Lauře dokončení úkolu, který si předsevzal a který před ní do té doby tajil. Anthony Lauře odkáže svůj dům, zahradníka a nešťastného ducha své mrtvé snoubenky. S pomocí zahradníka Freddyho, zvláštní dívky odvedle jménem Sunshine a psího nalezence Karotky musí Laura dokončit to, co Anthony začal, a najít způsob, jak mu pomoci znovu se shledat s jeho ztracenou láskou.



Anthony Peardew žije ve svém starém domě Padova, kde skrývá před celým světem svou pracovnu plnou nalezených věcí, které jiní ztratili. Snaží se tou sbírkou odčinit tu největší ztrátu, kterou za svůj život zažil. Před mnoha lety dostal dárek od své snoubenky Therese,  jenže ho ztratil. Bohužel v ten den zemřela i milovaná Therese.
Do domu za ním chodí jeho mladá hospodyně Laura, která se mu vzorně stará o dům a pomáhá mu i jinak.  Anthony je spisovatel a ona mu přepisuje jeho povídky. Povídky o nalezených věcech z jeho sbírky.  Jednoho dne Anthony není a na Lauru padne úkol vrátit aspoň jednu ztracenou věc jejímu majiteli. S tím jí pomáhá zahradník Freddy a milá dívka Sunshine, která je její novou kamarádkou. 



Jak se mi kniha líbila a co si o ní myslím najdete zde Sběratel ztracených věcí na KNIHCENTRU, kterému i za ní velice děkuji. Byl to příjemný zážitek ji číst.



Knihu vydalo nakladatelství HOST


2 komentáře:

  1. Jé o této knize jsem ještě vůbec neslyšela, ale vypadá podle anotace zajímavě, jdu kouknout na recenzi. :-)

    Přeju ti krásné Vánoce! :-)

    Hlava v knihách

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Jeden z nejkrásnějších příběhů loňska. Miluju tu knihu a ještě se k ní určitě vrátím. Snad se bude líbit i tobě.

      Vymazat