úterý 28. března 2017

Superjídelníček a Superjídelníček II. - Petr Havlíček a Petra Lamschová

Superjídelníček

Nová kniha z úspěšné edice Dieta!
Pro každého, kdo se zaměřuje na zdravý životní styl, se stává jídlo alfou a omegou. Někdo zvládne přechod na zdravou stravu sám a někdo potřebuje poradit v podobě přesného jídelníčku. Pokud si tedy nevíte rady, jak si sestavit jídlo od snídaně po večeři a den za dnem, vyzkoušejte jídelníček, který pro vás připravili Petr Havlíček s Petrou Lamschovou.
„Nesmírně mě baví vymýšlet zdravé recepty, které pak v praxi ožívají a hlavně chutnají,“ říká Petra Lamschová a Petr ji doplňuje: „Důležité na tom všem je, že díky našim receptům všichni zjistí, že jídlo není jejich nepřítel. Že nebudou hladovět, budou jíst a ještě jim to bude chutnat.“ Kromě jídelníčku najdou čtenáři v této knize také praktické rady, jak si jídelníček sestavit, z čeho a jak vařit, zkrátka jak s ním pracovat.

Superjídelníček II.

Rozhodli jste se, že místo diet vsadíte raději na zdravý životní styl? Už jste se začali orientovat ve zdravých potravinách a jakžtakž zvládáte nakupovat, ale pořád sklouzáváte ke stereotypům? Pak právě pro vás je určena nová kniha Petra Havlíčka a Petry Lamschové, která vás provede zdravým jídelníčkem od snídaně po večeři. Ale hlavně vás naučí připravovat si různá zdravá jídla, která vám budou chutnat, ale tak, abyste neskončili u kaše ke snídani a salátu k obědu. A jaký by vlastně měl být poctivý obědový salát? Proč i k večeři bychom měli mít přílohu? A můžeme si dát ovoce ke svačině i odpoledne, když na ně máme chuť? 
Prokousejte se zdravým jídelníčkem tak, aby vám chutnal. V naší knize najdete inspiraci minimálně na tři měsíce.



Rozhodli jste se pro nový styl života a s ním i změnu jídelníčku? Tak tyhle knihy jsou pro vás tím pravím. Jednoduché rady a recepty i jídelníček pro váš nový život v těchto publikacích si zamilujete.



Před časem jsem obdržela veliký balík od Mladé fronty, který obsahoval krásné recenzní kousky a i tyhle dvě zajímavé knihy. Nejprve jsem se samozřejmě kochala recenzáčky, ale pak došlo i na tyhle a já objevila spoustu zajímavých rad a hlavně lehkých a zdravých receptů. I má osmiletá dcera si tam našla dle velkých fotografií jídla, která prostě maminka musí uvařit. Ty jí budou určitě moc chutnat. A věřte mi, že já s ní u jídla bojuju. Jídla, která jsem jí dle knihy uvařila, snědla s chutí. 
Výhodou těchto knih je, že vám dají na začátku odpovědi na vaše otázky kolem hubnutí a zdravého stylu. Ne vše co je zdravé je hned hnusné a nebo strašně drahé, jak je to v nás mnohých ještě zažité. Jsou zde promyšleně sestavené jídelníčky i nákupní seznamy na celý týden, kdy se dají dobře jednotlivá jídla kombinovat a vy si můžete dopřát opravdu jen ty jídla, která vám chutnají a nebudete mít pocit, že tělu nedáváte, co si nezaslouží nebo mu dopřáváte až moc. Velké barevné fotografie chutě na jídlo a experimenty s nimi jen umocňují.
Už jsem pár knih o dietách v ruce držela, ale tyhle mají opravdu co nabídnout. Samozřejmě to dělá i jméno Petra Havlíčka, kterého mnozí z nás známe z pořadu o hubnutí Jste to, co jíte. A je to pravda. I člověk hubený se chce cítit skvěle a po zimě a svátcích občas naše tělo nevypadá tak, jak bychom si přáli. Tak proč nezkusit změnit třeba jen jídelníček? I to nám pomůže a to teď mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsem před lety díky změně jídelníčku a tomu, že jsem víc chodila pěšky, zhubla za pár měsíců skoro 20 kg.




Za knihy moc děkuji Mladé frontě. Jsou velkou inspirací pro domácí vaření.


Žádné komentáře:

Okomentovat